Zaken Doen

Alles over zaken doen

Een administratiekantoor beginnen als franchiser

Accountants zijn mensen die graag zekerheid hebben en niet graag risico’s nemen, wat niet goed samengaat met een eigen administratiekantoor beginnen. Wat echter net iets meer zekerheid kan geven is je bedrijf voeren als onderdeel van een coöperatie. Het ondernemerschap verandert daarbij in wezen niet zo veel, maar je bent wel onderdeel van een netwerk waarop je kunt terugvallen bij bijvoorbeeld personeelsproblemen in drukke periodes. Je wilt immers niet dat je klanten naar de concurrent aan de overkant van de straat gaan omdat jij niet kunt helpen vanwege onderbezetting. Een coöperatie als Kubus levert vanuit haar eigen gelederen vervangend personeel als jij moeilijk zit.

Welke zekerheden heb ik nog meer?

Naast personeelszaken regelt Kubus nog meer zaken waar je als kantoorhouder veel baat bij hebt omdat je er zelf niet altijd aan uit komt. Deze coöperatie, die de grootste is in ons land op dit vakgebied, kan namelijk zowel diensten als goederen heel gunstig inkopen. Een dure adviseur bellen voor een discipline waar jij niet zo in thuis bent maar die de klant van je vraagt is niet meer nodig. Je hoeft nooit meer een klant teleurstellen of hem met verlies te helpen, want de coöperatie heeft op alle gebieden kennis in huis. Verder heb je als lid de mogelijkheid om trainingen en opleidingen te volgen zodat jouw kennisniveau niet stil blijft staan. Iemand die net onder Kubus begint krijgt sowieso een opleiding aangeboden om vertrouwd te raken met de grondbeginselen en de werkwijze van de coöperatie.

 

Is een lidmaatschap voor iedereen weggelegd?

Wanneer je als franchise nemer onder Kubus wil gaan beginnen, wordt er gekeken of je wel past bij de coöperatie. Men hanteert een selectieprocedure om alleen dié ondernemers, adviseurs en specialisten aan te nemen die de kwaliteit hoog houden; mensen die van zichzelf vinden dat je nooit uitgeleerd bent en die constant bezig zijn met het bijspijkeren van hun kennis. Het is dan ook niet voor niets dat Kubus veel waarde hecht aan persoonlijke begeleiding en ontwikkeling. Dat is dé manier om goed werk te kunnen blijven leveren aan de klant.