Een horecazaak openen? Dan is goede voorbereiding vereist!

Een nieuw bedrijfje beginnen, dat is altijd een hele stap. Behelst dit bedrijf een horecaonderneming, dan komt er zelfs nog meer bij kijken. De horeca is namelijk een hele bijzondere sector. Enerzijds een prachtig werkveld, maar aan de andere kant ook een harde wereld vol onzekerheden. Een goede voorbereiding voor je een horecaonderneming gaat starten is dus echt belangrijk. Zonder sterke doelgroepanalyse en analyse van de financiële haalbaarheid (verpakt in een businessplan) kom je er simpelweg niet. Maar er is meer. Hieronder lees je waar je verder nog rekening mee dient te houden.

Waarmee moet je rekening houden?

Als je een horecabedrijf hebt, moet je je houden aan tal van wetten en regels. Zo dien je eerst het bestemmingsplan te checken voor de plaats waar je je zaak wilt openen. Daarbij moet je ook weten of je een omgevingsvergunning nodig hebt. Een drank- en horecavergunning is vervolgens ook nodig, net als een zogeheten exploitatievergunning horecabedrijf. Verder moet je rekening houden met milieuregels, zorgen voor volgende brandveiligheid, toestemming hebben voor het gebruik van muziek en werken volgens de HACCP-richtlijnen. Tenslotte dien je je natuurlijk te houden aan de openingstijden die ter plekke zijn toegestaan.