Zaken Doen

Alles over zaken doen

Een efficiënte backlink is goud waard voor je website

Iedereen heeft tegenwoordig weleens van een backlink gehoord. Het is een link naar een website vanaf een externe plaats op het internet. Dat wil zeggen dat het niet binnen dezelfde site plaatsvindt maar dat iemand die er op klikt daadwerkelijk op een andere website terecht komt. Backlinking is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel binnen SEO, oftewel Search Engine Optimalisation.

Search Engine Optimalisation en backlinks
Je vraagt je misschien af hoe een backlink bij kan dragen aan een verbeterde vindbaarheid via zoekmachines. Dat komt omdat zoekmachines gebruik maken van een zogenaamd ranking systeem. Google is verreweg de meest gebruikte zoekmachine maar ook vrijwel alle kleinere zoekmachines maken gebruik van een dergelijk systeem. Hoe hoger een website op de ranking staat, des te gemakkelijk word het om die site te vinden. Door een hogere plaats in de ranking kom je namelijk hoger te staan in de zoekresultaten. Je plaats in de zoekresultaten is allesbepalend voor het aantal mensen dat op je website terecht komt. Extra mooi meegenomen aan deze bezoekers is dat ze al interesse hebben in wat jij te bieden hebt.

 

Strategische backlinks hebben het meeste succes
Backlinking is dus met name bepalend voor de ranking van zoekmachines. Maar het is niet zo dat elke backlink evenveel waarde heeft voor je plaatsing. Links op bekende websites met veel bezoekers en een goede reputatie hebben veel meer waarde dan links op websites met weinig bezoekers en een twijfelachtige reputatie. Backlinks plaatsen is dus niet zo eenvoudig als het lijkt. Want het is natuurlijk een stuk lastiger om een link naar jouw website op een grote site te krijgen. Daarom is het belangrijk om te beschikken over specifieke kennis en het hebben van de juiste connecties. SEO is daarom een taak voor professionals. De experts bij Backlinks-SEO.nl weten precies hoe ze jou website hoog in de ranking van zoekmachines krijgen. Door hun gebruik te maken van hun diensten zul je snel meer bezoekers krijgen. Bovendien zijn dit bezoekers waarvan de kans groot is dat ze een klant worden.