Zaken Doen

Alles over zaken doen

Koolstofweefsel van goede kwaliteit

Koolstofweefsel kun je op allerlei manieren toepassen. Zo wordt het onder andere gebruikt in de modelbouw en de scheepsbouw. Ook sportmaterialen en auto-onderdelen kunnen worden gemaakt met behulp van koolstofweefsel. Daarnaast wordt het materiaal ook veel gebruikt voor onderdelen van vliegtuigen, orthopedische delen, en onderdelen in de industriële bouw. Daarnaast worden er nog veel sieraden en luxe artikelen verstevigd of versierd met koolstofweefsel. Hoewel koolstofweefsel dus veel gebruikt wordt, is het nog steeds niet voor iedereen duidelijk wat het nou precies inhoudt. Koolstofweefsel is eigenlijk simpelweg een heel erg stevig weefsel dat gemaakt is van duizenden en duizenden koolstofvezels. In het Engels wordt koolstof ‘carbon’ genoemd en daarom kun je de term ‘koolstofweefsel’ ook wel kennen als carbon weefsel. Carbon weefsel heeft een heleboel bijzondere eigenschappen die het weefsel uitermate geschikt maken om op allerlei manieren toe te passen.

De eigenschappen van carbon weefsel

Koolstofweefsel is dus onder andere heel erg stevig. Daarom wordt het weefsel voornamelijk gebruikt als een soort versteviging in vele constructies. Ook is het weefsel extreem hittebestendig. Tijdens de bouw hoef je er dus niet bang voor te zijn dat het weefsel slapper gaat worden wanneer het in aanmerking komt met warmte. Ook zal het weefsel niet onverwachts doorbuigen – laat staan breken. Doordat het weefsel zo betrouwbaar is, is het heel veilig om het te gebruiken voor vrijwel alle producten en constructies. Wat extra handig is aan koolstofweefsel, is dat het een erg licht gewicht heeft. Zo wordt je product dus niet zwaarder dan het hoeft te zijn. Vooral in de bouw is dat een enorm voordeel.

Composites Plaza

Op compositesplaza.com kun je vele varianten van koolstofweefsel kopen. Het weefsel is er onder andere in verschillende maten, variërende gewichten, en in allerlei patronen. Bij deze patronen kun je denken aan diamant patronen, maar ook aan lijnen, vierkanten, en vissengraten. Zo kun je jouw product een unieke uitstraling geven. Op de website van Composites Plaza kun je alle informatie vinden die je nodig hebt. Om een bestelling te plaatsen, hoef je slechts een formulier in te vullen. Binnen drie tot negen werkdagen heb je de bestelling in huis. Als je het weefsel nog sneller nodig hebt, dan kun je zelfs kiezen voor een Express bestelling. Je krijgt het product dan binnen één tot drie werkdagen in huis.