Zaken Doen

Alles over zaken doen

Shopware 6 vergeleken met andere e-commerce platformen 

Als website eigenaar kun jij kiezen uit honderden verschillende e-commerce platformen. De uitgebreide keuzemogelijkheden kunnen leiden tot verwarring. Welk platform is namelijk de beste voor jouw business? In dit blog zetten wij een van de populairste platformen Shopware tegenover een aantal andere populaire platformen, om zo de voor- en nadelen voor jou in kaart te brengen.

Shopware vs. Shopify 

Shopware en Shopify zijn beide populaire e-commerce platformen die worden gebruikt door duizenden winkels over de hele wereld. Beide platformen bieden winkeleigenaren de mogelijkheid om gemakkelijk een online winkel te starten en te beheren. Echter zijn er ook belangrijke verschillen tussen de twee.

Een van de belangrijkste verschillen tussen Shopware en Shopify is dat Shopware open source is, terwijl Shopfiy enkel een commerciële versie heeft. Dit betekent dat Shopware gratis te downloaden en te gebruiken is, terwijl Shopify een maandelijkse vergoeding vraagt voor het gebruik van het platform.

Daarnaast biedt Shopware een scala aan geavanceerde functies en integraties, zoals de mogelijkheid om meerdere tailen en valuta’s te ondersteunen, en integraties met verschillende betaalmogelijkheden en sociale media. Shopify biedt ook een aantal geavanceerde functies, maar deze zijn niet zo uitgebreid als die van Shopware.

Shopware vs. Magento 

Als we Shopware vergelijken met Magento, dan zien we ook hier dat Magento niet volledig open soure is. Magento beschikt namelijk over zowel een open source-versie als een commerciële functie. Wil je de commerciële functie van Magento gebruiken, dan dien je hier een abonnement voor af te sluiten. Daarbij is het ook goed om te weten dat de gratis open source-versie van Magento over veel minder functionaliteiten beschikt als de open source versie.

Een ander belangrijk verschil tussen Shopware en Magento is dat Shopware een uitgebreide hulpbronnensectie op hun website heeft, waar winkeleigenaren terecht kunnen voor hulp en ondersteuning. De hulpbronnensectie van Magento is minder uitgebreid, waardoor support t.o.v. Shopware minder aanwezig is.

Shopware vs. Lightspeed 

Een van de belangrijkste verschillen tussen Lightspeed en Shopware is dat Lightspeed zowel een Cloud-gebaseerd platform als een lokaal geïnstalleerd platform is. Shopware is daarentegen alleen beschikbaar als lokaal geïnstalleerd platform. Dit betekent dat Lightspeed overal kan worden gebruikt, terwijl Shopware alleen op de geïnstalleerde desktops of laptops kan worden gebruikt.