Zaken Doen

Alles over zaken doen

Wat kost ISO 9001 certificering?

iso certificering

ISO 9001 betaalbaar voor iedereen

Steeds meer bedrijven conformeren zich aan allerlei regels, wetten, eisen en richtlijnen om uiteindelijk een soort van het braafste jongetje van de klas te worden. Alles wat bedrijven schoner, zuiniger en beter moet maken, wordt vaak als een last ervaren. Maar al die regels, wetten, eisen en richtlijnen zijn er niet voor niets. Het is de enige manieren om bedrijven daadwerkelijk af te kunnen rekenen op hun activiteiten en de impact die het heeft voor mens, dier en milieu. Eén van die normen is de ISO 9001 waarover we hieronder meer vertellen.

Wat is ISO 9001?

ISO 9001 is een wereldwijd erkende norm met eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement in bedrijven. Het is daarmee een maatstaf voor transparantie en betrouwbaarheid die bedrijven in de markt moeten bieden. Kwaliteitsmanagement komt terug in alle onderdelen in een bedrijf, in zowel de producten als diensten. Met kwaliteitsmanagement toont een bedrijf aan dat het alle processen in het bedrijf goed op orde heeft en dat de producten of diensten voldoen aan de behoeften, eisen, wensen en specificaties van de klanten en andere stakeholders. Met ISO 9001 kwaliteitsmanagement borgt een bedrijf voortdurend kwaliteitsverbetering. Deze certificering is geschikt voor elke organisatie, ongeacht omvang of bedrijfstak.

Wat kost de invoering van ISO 9001 in een bedrijf?

Wat zijn eigenlijk de kosten voor een bedrijf om het ISO 9001 kwaliteitssysteem in te voeren en het certificaat te behalen? Dat zijn de volgende posten:
  • Advies certificering ISO 9001 voor hulp en begeleiding bij de opzet en invoering en implementatie-advies bij de voorwaarden voor ISO 9001 kwaliteitssysteem certificering;
  • Kosten voor ISO 9001 certificatie na de invoering van het kwaliteitsmanagementsysteem door de certificerende instelling die een certificatie audit uitvoert;
  • Kosten voor periodiek onderhoud van het ingevoerde kwaliteitsmanagementsysteem, waardoor het systeem op tijd wordt geüpdatet en de functionaliteit ervan intact blijft.

Betaalbare kosten

De kosten om als bedrijf aantoonbaar aan de regels, eisen en voorwaarden voor ISO 9001 te voldoen zijn zeer betaalbaar voor zowel grote als kleine bedrijven en zelfs voor zzp’ers en freelancers. Wat dat betreft, hoeft het niemand in de weg te staan om te kiezen voor een ISO 9001 certificering.

Meer lezen?

Wilt u meer lezen over zaken die bedrijven en het bedrijfsleven aangaan? Klik dan op deze link.