Zaken Doen

Alles over zaken doen

Ben je van plan een nieuw bedrijf te starten? Check de merknaam!

Heb je een nieuw bedrijf opgericht? Je bent vast hartstikke enthousiast om meteen aan de slag te gaan en je bedrijf in te schrijven bij de KvK en volgende week live te gaan. Het zou wel jammer zijn als je een tijdje bezig bent met je bedrijf en alles gaat goed tot het moment dat je een melding krijgt van een rechtszaak omdat je bedrijfsnaam al in gebruik is. Het is daarom heel erg belangrijk om altijd van te voren de merknaam te checken. Hoe doe je dit? Je kan uiteraard op Google zoeken naar je merk/bedrijfsnaam maar helaas staat niet altijd alles op Google of Yahoo of andere zoekmachines. Heb je hulp nodig bij het checken van je merknaam? Schakel Onel in. Bij Onel gaan experts zoeken naar jouw merknaam om te kijken of die nog beschikbaar is. 

Specialisten van Onel 

Bij Onel gaat een team van specialisten het hele internet (en niet alleen het internet) afzoeken om ervoor te zorgen dat jij zeker weet dat je je merknaam kan gebruiken. Je wilt niet al een bevestigd bedrijf hebben en dan de naam moeten veranderen, dat is niet goed voor de zaken. Plus, een rechtszaak krijgen van een al bestaand bedrijf met jouw merknaam ziet er voor jou niet goed uit. Dat kan ervoor zorgen dat je daarna helemaal geen bedrijf meer over hebt. 

Krijg je eigen merknaam

Als Onel heeft gecheckt of je merknaam beschikbaar is, is het ook belangrijk om je merknaam te beschermen. Als je merknaam niet beschermd is kunnen concurrenten je merknaam overnemen of imiteren, waardoor je weer terug bij af bent. Laat daardoor je merknaam checken en registreren door Onel trademarks. Het zou zonde zijn om al dat werk wat je voor je bedrijf/merk hebt gedaan te niet te laten gaan.