Zaken Doen

Alles over zaken doen

De voordelen van vitaliteit

Vitaliteit

Wat is vitaliteit en hoe word je vitaal? Daar gaan we het vandaag in deze blog over hebben. We kennen ze allemaal wel, personen die staan te springen van vitaliteit en kracht. Alsof ze alles aankunnen in het leven. Maar waar staat vitaliteit nou eigenlijk voor? Lees hieronder gauw verder voor meer informatie.

De term vitaliteit

Vitaliteit betekent letterlijk levenskracht. In de term vitaliteit staan over het algemeen drie onderdelen centraal, namelijk: energie, motivatie en veerkracht. Bij energie gaat het over het energiek voelen van jezelf. Bij motivatie staat het stellen van bepaalde doelen in je leven centraal en ook dat je de moeite doet om deze te behalen. Veerkracht gaat over de persoonlijke kracht om met de dagelijkse voor- en tegenslagen om te kunnen gaan. We kunnen dus zeggen dat een vitaal persoon de kracht heeft, de wil en het vermogen om op een positieve manier doelen te stellen in zijn of haar leven en deze proberen na te streven.

Hoe word je vitaal?

Vitaliteit kun je zelf bevorderen, maar hoe doe je dat nou? Uit onderzoek is gebleken dat bijvoorbeeld sport en beweging een grote rol spelen bij de mate van je vitaliteit. Daarbij moet je natuurlijk wel kijken om welke sport het gaat en hoelang er dan ook gesport wordt. Verder spelen factoren als voeding en slaap een grote rol in hoe vitaal je bent. Hierbij kijkt men naar de kwaliteit en de duur van de slaap. Tot slot telt je woon- en werkomgeving ook mee in je vitaliteitsscore. Zolang deze gezond is, zul jij je er ook beter bij voelen en lekkerder in je vel zitten. Kortom, vitaliteit is erg belangrijk en kent vele voordelen. Neem goede rust voor jezelf en zorg ervoor dat je voldoende beweegt en bewuste voeding binnen krijgt. Veel succes gewenst!

Vitality-Coach