Zaken Doen

Alles over zaken doen

Een merk registreren, hoeveel kost dit?

Het registreren van een merk, heeft toch een hoog kostenplaatje. Er komt namelijk redelijk wat opzoekwerk en administratie bij kijken. Zeker indien je wilt dat dit meteen vanaf het begin goed gedaan wordt en je beschermd bent op alle mogelijke manier, is het aannemen van een specialist aangeraden. De aanvraag van je merknaam registratie kan namelijk afgewezen worden en het geld dat je hebt betaald voor de registratie krijg je hierna niet terug. Er komen dus toch enkele risico’s bij kijken. Je merk registreren is ook belangrijk voor de aantrekking van klanten naar het juiste bedrijf, zo raken zij namelijk niet in de war indien er meerdere bedrijven zijn met dezelfde naam. Merknaam registratie is dus aangeraden voor alle bedrijven. Echter, hoeveel kost dit?

Afhankelijk van de geolocatie

De grootste kost variabele is de locatie waar je je merk wilt laten registreren. Op online websites zoals jumptrademarks.com kan je alle opties makkelijk vergelijken. Hoe groter de oppervlakte, of hoe meer landen, hoe hoger de kost namelijk. Hierdoor is de goedkoopste registratie optie in de BeNeLux (België, Nederland en Luxemburg). Indien je weet dat je enkel in deze regio actief wilt zijn, is dit de beste optie voor jou. Indien je echter in heel Europa actief wilt zijn, of toch in de toekomst de optie wilt hebben, is het aangeraden je merk te registreren in heel Europa. Daarnaast kan je, indien je echt internationaal wilt gaan buiten het continent, in alle landen ter wereld je merk registreren. Dit laatste kost echter het meeste geld, maar zo ben je wel zeker dat je merknaam uniek is in de wereld.

Focus je op wat je nodig acht

Sommige bedrijven willen hun merknaam meteen registreren in alle landen ter wereld, om zo zekerheid en vrijheid te hebben met hun merknaam en bedrijf. Echter is dit niet het slimste idee. Allereerst zijn de kosten hiervan vrij hoog. Hiernaast is de administratieve rompslomp ook nog eens veel hoger door de verschillende wetten en procedures per land. Zeker indien je niet weet of je wel internationaal actief zal zijn in deze landen, is het beter om je te focussen op wat je nu nodig hebt. In de toekomst kan je namelijk nog altijd uitbreiden naar meerdere landen.