Zaken Doen

Alles over zaken doen

Energieverbruik

Onderdeel van uw maandelijkse vaste is het energieverbruik,; de kosten voor het verbruik van elektriciteit en gas. De hoogte van uw energierekening is onder meer afhankelijk van het soort woning waar u verblijft. Een tussenwoning is bijvoorbeeld goedkoper te verwarmen dan een vrijstaand huis. Verder hangen de energiekosten ook af van de grootte van uw huishouden. Hoe meer gezinsleden, hoe meer er gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld de douche en de televisie.

Prijzen vergelijken

Met de energievergelijker op energie-vergelijken.nu kunnen uw energiekosten gemakkelijk berekend worden aan de hand van uw verbruiksgegevens. Door uw postcode, gezinssamenstelling en huidige leverancier in te vullen krijgt u in één oogopslag een overzicht van aanbieders van energie en kunt u eenvoudig de kosten voor elektriciteit en gas vergelijken.

Waar is het energieverbruik van afhankelijk?

Uw energieverbruik hangt vooral van:

  • soort woning (vrijstaand, tussenwoning, flat etc.)
  • of en hoe goed uw woning is geïsoleerd
  • het aantal bewoners in huis
  • aantal elektrische apparaten in huis

Alleen al door goed op het ge- en verbruik van energie te letten bespaart u al snel honderden euro’s per jaar. Zet de verwarming laag wanneer u er niet bent, laat elektrische apparaten niet nodeloos aanstaan, zorg dat u alleen met volle machines de was draait, let op de tijd dat u onder de douche staat; zo maar een greep uit de acties die u zelf kunt ondernemen om de energierekening laag te houden.

Stroomverbruik

Stroomverbruik hangt in grote mate af het woningtype en van de grootte van het huishouden. Verder is het aantal elektrische apparaten en de energiezuinigheid waar daarmee wordt omgegaan van grote invloed op de kosten van het stroomverbruik. Over dat stroomverbruik moet jaarlijks energiebelasting worden betaald, wat met de jaarlijkse energiekosten wordt verrekend.

Gasverbruik

Ook het gasverbruik hangt grotendeels af van het type huis en de gezinssamenstelling, het aantal bewoners dus. Daarnaast hebben persoonlijke voorkeuren en de weerseizoenen natuurlijk grote invloed op de hoogte van de gasrekening. De een heeft het sneller koud dan de ander en in de winter staat de verwarming natuurlijk vaker aan dan in de zomer.

De leverancier

Ook de aanbieder van energie heeft grote invloed op uw uiteindelijke energierekening. U zult via de energievergelijker ontdekken hoeveel prijsverschil er in de gastarieven en en stroomtarieven van de verschillende leveranciers van energie zit. Tevens ontdekt u wat de verschillende leveranciers aan kortingen en acties bieden.

Het vergelijken van prijzen, aanbiedingen, de soort energie en de leveranciers zelf zal u geen windeieren leggen!

Bron: Energie-vergelijken.nu

Meer verhalen