Zaken Doen

Alles over zaken doen

Etiketten beoordelen op aantrekkelijkheid

New Picture (40)Etiketten beoordelen op aantrekkelijkheid

Vandaag moesten we verschillende etiketten beoordelen, ik vind dit ontzettend leuk om te doen. We zijn nu meer richting grafisch bezig op onze opleiding en ik voelde al gelijk dat dit mij goed lag. Ik wil ook na deze opleiding verder studeren op de kunst academie, misschien kan ik wel goed worden in grafisch ontwerpen. Ik merkte dit vandaag ook wel een beetje bij de etiketten. We moesten dus evalueren waarom de etiketten zo waren, waarom ze daarvoor gekozen hadden en of het een uitstraling had of niet. Te drukke etiketten zijn bijvoorbeeld niet voor alle producten geschikt, de meeste mensen houden van simpelheid. Maar om je product meer uitstraling te geven of een bepaald imago, zijn de etiketten erg belangrijk. Dat het tot zo in de detail uitgedacht wordt wist ik niet, maar ik vind het wel ontzettend gaaf om daar mee bezig te zijn. Etiketten kunnen echt een marketing waarde hebben. Ik ga zo boodschappen doen en eigenlijk vooral om nog meer etiketten onder de loep te nemen. Ik vraag mij af of het niet allemaal persoonlijke voorkeur is, ik vind weer andere dingen mooi dan een vriendin van mij, zou ik dan ook eerder een product kopen wat ik mooi vind? En hoe bind je daar dan een brede doelgroep aan? Ik ga dit de volgende les nog wel vragen. Het lijkt mij erg leuk om zelf zulke dingen te maken. Ik ben al vaak bezig met collages, en voornamelijk ook met letters, typografie heet dit volgens mij.