Zaken Doen

Alles over zaken doen

Het belang van je merknaam registreren

Het starten van een onderneming is serious business. Veel mensen starten tegenwoordig een onderneming, maar dit betekent niet dat het appeltje eitje is. Zo moet je jezelf inschrijven bij KvK, wil je een duidelijke doelgroep voor ogen hebben, maar daarnaast moet je ook nog eens een merknaam kiezen. En je merknaam zal blijven, dus je wilt wel in een keer een sterke merknaam hebben

Daarom is een merknaam registreren een goede optie. Wil jij hier meer over te weten komen? Lees dan snel verder om erachter te komen waarom dit de juiste keuze zal zijn.

Je beperkt eventuele schade

Als startend ondernemer zit je niet te wachten op schade. In de beginfase is dit al helemaal niet gewenst. Je merk registreren kan de schade beperken. Want als je merk is geregistreerd, dan dan pleeg je automatisch geen merkinbreuk. En merkinbreuk is iets wat je ten alle tijden wilt vermijden. Dit kan namelijk juridische gevolgen hebben.

Je merknaam wordt beschermd

Je beschermt niet alleen jezelf voor juridische gevolgen als je registreert, maar ook je eigen merknaam wordt beschermd. Zodra je merknaam officieel geregistreerd is, kan in principe geen enkel bedrijf meer jouw bedrijfsnaam stelen. Concurrenten zullen namelijk niet zomaar jou merknaam nabootsen. Ook zij zijn er namelijk van op de hoogte dat dit vervelende juridische consequenties met zich meebrengt. Gebeurt dit toch? Dan is het aan jou om toch juridische stappen te ondernemen.

Ook internationaal inschrijven is mogelijk

Het kan zijn dat je klein begint in Nederland, maar later van plan bent om je merk uit te breiden naar meer landen. Daarom zou je er van tevoren al voor kunnen kiezen om je merknaam te registreren in meerdere landen. Zo kun je dus opereren vanuit je merknaam, waar je maar wilt. Je moet natuurlijk wel zelf kiezen in welke landen je je merknaam vastleggen gaat.