Zaken Doen

Alles over zaken doen

Het zagen van hout

Toolnation

Ben je van plan om veel hout te zagen, of wil je plaatmateriaal kaarsrecht zagen dan zijn cirkelzagen daar goed voor. De zaag heeft een getand blad en wordt ook wel radiaalzaag genoemd, hout is het enige materiaal wat je er eigenlijk mee kunt zagen. Je kunt er alleen recht mee zagen, of een heel flauwe ronding. Wil je vormen zagen dan is een decoupeerzaag beter geschikt, geef niet te veel druk op de zaag en ga niet te snel tijdens het zagen om splinters te voorkomen.

toolnation

Perfect om te klussen

Ben je een echte klusser en doe je geregeld klusjes op verschillende plaatsen, dan kun je niet zonder een handcirkelzaag. Van de soorten cirkelzagen is dit model het eenvoudigst mee te nemen, en vaak heb je het voordeel dat er geen snoer aan zit waardoor je niet beperkt bent. Wil je een kaarsrechte zaagsnede maken met een handmodel, dan is het wel aan te raden om een geleiderail tijdens het zagen te gebruiken. Deze zorgt er ook voor dat je zaagt zonder splinters.

Cirkelzaag voor de bouwplaats

Van alle cirkelzagen is de tafelcirkelzaag het zwaarste en krachtigste model, in de bouw wordt deze veel gebruikt voor het zagen van dikke plaatmaterialen. De meeste exemplaren werken ook op krachtstroom en zijn erg krachtig, nadeel is wel dat de zaag inclusief de tafel zwaar is en moeilijk te verplaatsen. De zaag is dus geschikt als vaste zaag op locatie waar die lange tijd blijft staan. In de webshop van toolnation.nl vind je veel verschillende soorten zagen voor zowel hobby als professioneel gebruik.