Zaken Doen

Alles over zaken doen

Hoe kom je bovenaan in Google?

Het is niet altijd eenvoudig om bovenaan in Google te komen, maar het is zeker wel mogelijk! Je zult hier wel wat tijd in moeten steken, maar uiteindelijk krijg je hier ook veel gratis websitebezoekers voor terug. Je leest in dit artikel drie tips om bovenaan in Google te komen.

Tip 1: Kies voor zoektermen met lage concurrentie

Bovenaan in Google

Bij sommige zoektermen is het heel lastig om hoog te scoren, terwijl dit bij andere zoektermen een stuk makkelijker is. Kies in ieder geval altijd voor zoektermen met een zo laag mogelijke concurrentie. Controleer dit niet alleen in de Google Keyword Planner, maar ook door zelf te zoeken in Google. Vaak hebben langere zoektermen – de zogenaamde longtail keywords – een lagere concurrentie.

Tip 2: Maak een lang en kwalitatief artikel

Om boven je concurrentie uit te stijgen moet jouw artikel beter zijn dan dat van je concurrent. Dat betekent niet altijd dat hij langer moet zijn (ook al is dit wel aan te raden), maar in ieder geval van hogere kwaliteit. Schrijf daarom een zo lang mogelijk en kwalitatief artikel dat beter is dan de artikelen die nu bovenaan in Google staan.

Bovenaan in Google

Tip 3: Schrijf over een actueel onderwerp

Is een onderwerp in jouw branche helemaal hot op dit moment? Als je hier zo snel mogelijk een artikel over schrijft, kan het zijn dat je hiermee snel bovenaan in Google komt te staan. Zeker als het over een nieuw onderwerp of onderzoek gaat waar nog niet veel over is geschreven, is dit makkelijker.