Zaken Doen

Alles over zaken doen

Hoe u in 3 stappen de kosten van payroll berekent

Payroll kosten berekenen in 3 stappen

Heeft u een eigen onderneming en overweegt u over te stappen op payroll? Dat begrijpen wij volkomen, want payroll biedt ondernemers de mogelijkheid om de administratieve, juridische en financiële verplichtingen uit te besteden aan een payrollbedrijf. Net als het verlonen van uw werknemers. Zo houdt u als ondernemer tijd over voor het runnen van uw onderneming. Dat is toch ideaal? Maar natuurlijk moet het qua kosten wel lonen om over te stappen op payroll. In dit blog vertellen we u hoe u in 3 stappen de kosten van payroll kunt berekenen. Lees snel verder en kom erachter wat payroll uw onderneming kost.

Stap 1: bepaal de personeelskosten

Allereerst moet u weten hoe het loon van uw personeel is opgebouwd. Er zijn namelijk verschillende factoren, percentages, bedragen en toeslagen die hier invloed op hebben. De personeelskosten bestaan uit de volgende onderdelen:
  • Nettoloon;
  • Fiscus (loonheffingen;
  • Verzekeringen;
  • Overige zaken, bijvoorbeeld reserveringen, pensioenen, accountant, etc.

Stap 2: houd rekening met vakantiegeld en de cao

Daarnaast zult u als werkgever eenmaal per jaar vakantiegeld moeten uitkeren aan uw personeel. Ook dient u rekening te houden met de in uw branche geldende cao. Het loon bestaat dus uit zoveel verschillende onderdelen, dat het maken van een concrete berekening van de loonkosten erg ingewikkeld wordt. Wat nu?

Stap 3: vindt een goede payroll partner

Met een goede payroll partner krijgt u duidelijkheid in wat een medewerker u daadwerkelijk kost en wat de payroll tarieven hiervoor zijn. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de reserveringen vakantiegelden en vakantiedagen opnemen. Een goede samenwerkingspartner vindt u bijvoorbeeld op www.hsu.nl. Dit payrollbedrijf hanteert scherpe, transparante tarieven die voor iedere ondernemer interessant zijn. Zij bieden u namelijk een betaalbare payroll oplossing die overeenkomt met de verloning- en personeelskosten van uw onderneming! Wilt u meer blogs van ons lezen? Klik hier voor een overzicht van onze artikelen.