Zaken Doen

Alles over zaken doen

Hypotheek voor een bedrijfspand afsluiten

Is er bij jou een grote wens om een hypotheek bedrijfspand af te sluiten? Indien dat het geval is dan is het belangrijk om hier een concreet plan bij te bedenken. Voor een bedrijfspand geldt dat dit enorm gunstig kan zijn voor jou als individu en voor je collega’s. Immers heb je door het bedrijfspand een locatie waar jij terecht kan met jouw onderneming. Het is cruciaal om een hypotheek te vinden indien je de wens hebt om een bedrijfspand te vinden. Zonder hypotheek beschik je immers niet over het financieel vermogen. Bij het afsluiten van een hypotheek is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken, denk hierbij onder andere aan de rente die je betaalt. 

De rente
Zodra je een hypotheek afsluit voor een bedrijfspand dan is het belangrijk dat je tevens in staat bent om de rente te betalen. De rente die je moet betalen komt bovenop het vaste bedrag dat je per jaar moet aflossen. Als de rente hoog is dan kan dit als gevolg hebben dat je per maand veel geld zal moeten betalen. Het bedrag dat je per maand aan rente moet betalen komt natuurlijk bovenop je vaste lasten, waardoor je snel in de financiële problemen kan komen. Om deze financiële problemen te voorkomen moet je vooral kiezen voor een hypotheek met een lage rente. 

Lange aflossingstermijn
De hypotheek die je afsluit heeft tevens een termijn. Binnen afzienbare tijd moet het bedrag dat jij leent terugbetaald worden. Dit bedrag is afhankelijk van de grote van de lening maar kan al snel hoog oplopen, daarom is het belangrijk om te kiezen voor een lening waarbij er sprake is van een lange termijn. Als de termijn die je krijgt om de lening terug te betalen lang is dan zal dit als gevolg hebben dat het bedrag dat jij per jaar moet betalen best meevalt. Zodra er daarentegen sprake is van een korte termijn dan is het bedrag dat jij per jaar moet aflossen vrij hoog.

Het beheren van geld
Het is belangrijk om goed met geld om te kunnen gaan indien je een grote hypotheek krijgt. Bij het aflossen van een hypotheek moet je per maand voldoende geld overhouden om het bedrag daadwerkelijk af te lossen. Zodra je onvoldoende geld overhoudt om het bedrag af te lossen kan je in de problemen komen. Zorg er dus voor dat je goed in staat bent om jouw geld te beheren en de juiste keuzes kan maken. Onder het beheren van geld valt tevens rekening houden met het feit dat je winst per maand soms kan tegenvallen.

Visie en daadkracht
Natuurlijk moet je in staat zijn om aan te tonen dat je recht hebt op een hypotheek. De hypotheek die je wenst te krijgen moet je soms afdwingen. Dit doe je door visie en daadkracht te tonen. De visie die je hebt moet overeenkomstig zijn met de hypotheek die je wenst te krijgen. Wat zijn bijvoorbeeld de plannen die je hebt? Vervolgens is het belangrijk om over voldoende daadkracht te beschikken, waarmee je jouw visie concreet kan maken. 

Tip: Hypotheken voor ondernemers sluit je af via FinaForte.