Zaken Doen

Alles over zaken doen

Incassobureau Rotterdam helpt de ondernemer

Incassobureau Rotterdam inschakelen is een goede stap als je een debiteur hebt die zijn factuur of facturen niet betaald. Heel veel ondernemingen, overheidsinstellingen en zelfs particulieren lopen jaarlijks tegen het probleem van een onbetaalde factuur aan. Meermaals hebben zij de debiteur gevraagd om over te gaan tot betaling waarbij geen reactie komt of soms de debiteur volledig onbereikbaar is. Onbetaalde facturen kunnen frustrerend zijn, maar ook op langer termijn een probleem vormen als het om grote bedragen gaat. Het kan bij een bedrijf serieuze cashflow problemen opleveren. Op het moment dat jouw factuur onbetaald blijft, is het verstandig om incassobureau Rotterdam te vragen om bij te springen. 

Waarom zijn langdurige openstaande facturen gevaarlijk? 

Een in verhouding kleine factuur die open staat als enige levert in vrijwel geen enkele situatie direct gevaar op. Maar er kan wel gezegd worden dat voor alle partijen openstaande facturen vervelend zijn. De debiteur krijgt namelijk steeds hogere kosten naarmate de factuur langer open staat en jij als opdrachtgever kan moeite krijgen met de cashflow en brengt kosten met zich mee. Het lang moeten wachten op gelden kan bij een slechte cashflow namelijk zelfs tot een zeer ongewenst faillissement leiden. Het is dan ook van belang voor beide partijen dat er zo snel mogelijk naar een oplossing wordt gewerkt en het gevaar voor de debiteur met hoge kosten wordt afgewend en het gevaar voor de opdrachtgever van een slechte cashflow idem dito. 

Incassobureau Rotterdam kan jou helpen

De basis van een incassobureau is het bellen en aanmanen van de debiteuren en vragen om over te gaan tot een betaling, zo ook bij incassobureau Rotterdam. Je zult mogelijk denken dat dit hetzelfde is als wat jij al hebt geprobeerd en dat is in beginsel ook zo. Het verschil zit in de ervaring van de debiteur. Doordat het gezegde ‘vreemde ogen dwingen’ ook geldt voor debiteuren, kan het in jouw voordeel werken dat je de vordering uit handen geeft aan een incassobureau. De debiteur ziet dat niet jij nog achter het geld aan zit maar dat er serieuze stappen zijn ondernomen om het geld te innen. De extra kosten die de debiteur nu ook aan zijn broek krijgt, kunnen hem afschrikken. De debiteur zal dan al snel in gaan zien dat het ook in zijn eigen belang is om deze schuld zo snel mogelijk in te lossen. 

Hoeveel kost Incassobureau Rotterdam? 

Er zijn meerdere manieren waarop incassobureaus hun kosten verhalen op jou en op de debiteur. Een deel van de kosten worden op de debiteur gehaald op basis van de wettelijke basis die vastgelegd is in de Wet Incassokosten. Helaas kunnen vaak niet alle kosten op de debiteur verhaald worden en wil het incassobureau nog een percentage hebben van de hoofdsom. Het is daarom verstandig om vooraf goed te controleren op basis waarvan het incassobureau zijn kosten verhaald en of het gunstig is om jouw dossier uit handen te geven. Incassobureau Rotterdam heeft ook de mogelijkheid om op een no-cure-no-pay basis te werken, wat afwijkt van veel andere incassobureaus. Zo worden er geen kosten in rekening gebracht zolang er geen (deel)betaling in jouw dossier is gedaan. Woon je in de buurt van Rotterdam naar zoek je een bureau dichter bij huis? Schakel dan bijvoorbeeld het incassobureau Deventer in!