Zaken Doen

Alles over zaken doen

Mijn gierige werkgever

Ik werk inmiddels al ruim 10 jaar bij dezelfde werkgever en met veel plezier. Ik verbaasde me kortgeleden echter toch wel over de gierigheid van mijn werkgever. We hebben momenteel te weinig werknemers om alle binnenkomende klussen binnen de geplande termijn te kunnen voltooien. Mijn werkgever vroeg daarom aan mij en vele anderen of we andere werknemers ook zouden kunnen ondersteunen bij hun werkzaamheden. Ik had hier in eerste instantie niet echt een probleem mee ondanks dat dit niet in mijn taakomschrijving stond.

Ik werkte in eerste instantie bij het bedrijf als administratief medewerker ondanks het feit dat ik wel een jarenlange ervaring had in de bouw. Het beviel mij prima, ik vond het wel fijn dat mijn werk iets minder intensief was. Ik kreeg van mijn werkgever een lijst met benodigdheden zoals werkschoenen en handschoenen, tot mijn verbazing werd er echter van mij verwacht dat ik hiervoor zelf zou gaan betalen. Ik heb hierover sterke discussies gehad met mijn werkgever doordat ik dit niet vind kunnen. Hij probeerde mij er toch van te overtuigen dat ik zelf voor mijn uitrusting zou betalen.

Ik was niet van plan om werkzaamheden te verrichten die niet in mijn taakomschrijving staan terwijl ook wordt verwacht dat ik hiervoor kosten ga maken. Ik heb mijn werkgever daarom de keus gegeven, of hij betaald voor mijn werkschoenen en andere uitrusting of ik vervul geen andere werkzaamheden dan in mijn taakomschrijving staat. Ik maak liever geen ruzie op de werkvloer alleen ik had het gevoel dat ik in dit geval niet veel keus had. Ik zal nu de keuze van mijn werkgever af moeten wachten.administratie