Zaken Doen

Alles over zaken doen

Ondernemerschap

Het ondernemerschap is een mooi iets. Als je voor jezelf begint dan ervaar je veel vrijheid. Je kunt je eigen planning maken en je bedrijf profileren zoals jij dat wilt.

Als je in loondienst hebt gewerkt, heb je waarschijnlijk vaak gedacht, als het mijn bedrijf was dan had ik het zus en zo gedaan.

Heb je daarna je eigen bedrijf opgestart dan kun je dat eindelijk in de praktijk brengen.

Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijf met een eigen zaak. Dat wil zeggen, je moet op veel dingen letten en je hebt in een klap veel zelf te regelen. Dingen waar je misschien eerst helemaal niet bij hebt stil gestaan omdat ze allemaal via je werkgever geregeld waren.

We willen je natuurlijk niet afschrikken. Absoluut niet. We willen je alleen adviseren in hoe je alles goed kunt inrichten en problemen kunt voorkomen.

Hieronder gaan we alvast kort op een paar zaken in. bedrijfsverzekering

Bedrijfsverzekering

In het leven draait veel om geld. Zo ook in het ondernemerschap natuurlijk. Want je wilt met je onderneming geld verdienen.

Maar aan de risico kant hiervan draait het ook grotendeels om geld.

Wat te denken van het risico dat je schade maakt met je bedrijf bij derden. Als je bijvoorbeeld een schildersbedrijf hebt en je maakt schade bij je klant aan de muren of de meubels. Dan komen deze kosten voor jouw rekening.

Als je voorheen in loondienst was, dan betaalde je werkgever deze kosten omdat hij hiervoor verzekerd was.

Wat ook kan is dat als je bijvoorbeeld een fabriek hebt met productiemachines dat deze machines kapot gaan om welke reden dan ook. Dan draai je zelf voor de kosten op.

Als je werkt in loondienst in een machinefabriek dan betaald de werkgever deze schade.

De werkgever heeft hiervoor een bedrijfsverzekering. Deze bedrijfsverzekering verschaft hem zekerheid en het beperkt zijn risico’s. Het is dus de moeite waard en eigenlijk onmisbaar als je een eigen bedrijf hebt om een dergelijke verzekering af te sluiten.