Zaken Doen

Alles over zaken doen

Op welke manier bedenk je een goede bedrijfsnaam?

Een eigen bedrijf starten, veel mensen zijn er dagelijks mee bezig. Iets wat dan door velen over het hoofd wordt gezien is het bedenken van een bedrijfsnaam. Vaak is dit iets waarvan je verwacht dat het minder belangrijk is dan andere zaken, maar niets is minder waard. Je bedrijfsnaam representeert wat jij doet, het is een dus best belangrijk beslissing. Het is belangrijk dat je er niet te licht over denkt. Je wilt dat jouw naam indruk maakt en blijft hangen bij potentiële klanten. Wat erg belangrijk is, is je Bedrijfsnaam checken zo voorkom je later problemen met copyright. Websites zoals Knijf.nl kunnen je hierbij helpen dit te voorkomen.

Creativiteit gebruiken bij het bedenken van een naam

Het is om rekening mee te houden bij het bedenken van een bedrijfsnaam is de duidelijkheid. Welk bedrijf je ook heft het is belangrijk dat de naam reflecteert wat je doet. Zorg er daarnaast voor dat je naam opvalt, dit maakt je bijvoorbeeld makkelijker vindbaar. Je kan ook hulp inschakelen bij het bedenken van je bedrijfsnaam. Huur bijvoorbeeld een professional in, of plan een brainstormsessie met medewerkers. Je kan ook een actie houden via social media of een vragenrondje doen bij familie en vrienden. Op deze manier krijg je nieuwe inzichten in het bedenken van een naam die bij jou past.

Andere tips om een goede bedrijfsnaam te bedenken

Behalve een gezonde dosis creativiteit, zijn er nog een aantal handige tips bij het bedenken van een bedrijfsnaam. Voorkom bijvoorbeeld dubbeling, inspiratie van bestaande namen is geen probleem maar zorg dat deze niet teveel op elkaar gaan lijken. Als je niet zeker bent van je keuze, dan kun je jouw naam laat checken bij websites zoals KNijf – Linkbuilding. Zorg er verder voor dat je bedrijfsnaam niet te ‘lollig’ overkomt. Het kan dan namelijk overkomen alsof jouw bedrijf niet professioneel is. Maak je naam verder niet te specifiek zodat je een groter publiek kan bereiken. Daarbij kan je ook een aantal namen uit testen om te kijken welke het beste aanslaat.