Zaken Doen

Alles over zaken doen

Prepaid kaart of sim only

Het verschil tussen een prepaid kaart en een sim only abonnement is het betalen van het beltegoed. Bij een prepaid kaart moet je vooraf betalen voor je beltegoed. Is je beltegoed op dan kun je niet meer bellen, sms’en of internetten. Je kunt dan ook nooit over je ‘bundel’ heen gaan en maakt dus geen onvoorziene kosten. Een sim only abonnement, de naam zegt het al, is een abonnement. Daar betaal je maandelijks een vooraf vastgesteld bedrag voor het bellen, sms’en en internetten. Wanneer je meer belt, sms’t of internet dan je hebt afgesproken moet je die extra kosten betalen. Extra belminuten of data buiten je bundel om, zijn vaak duurder dan binnen je bundel. Je kunt, bij sim only lebara, wel een waarschuwing instellen om te voorkomen dat je over je bundel heen gaat.

Het voordeel van sim only ten opzichte van een prepaid kaart

Je kunt bij een prepaid kaart beltegoed kopen voor verschillende bedragen. Je betaalt je beltegoed dus vooraf. Bij Lebara kun je met een prepaid kaart bijvoorbeeld gratis bellen van Lebara naar Lebara. Wanneer je gaat bellen, sms’en of internetten via een prepaid kaart zijn de kosten hiervoor hoger dan bij een abonnement. Een prepaid kaart wordt over het algemeen gebruikt door mensen die weinig bellen. Voor een sim only abonnement betaal je per maand een vast bedrag. Een sim only abonnement afsluiten kan voor 1 maand, 1 jaar of 2 jaar. Wanneer je contract is afgelopen kun je dit verlengen of door laten lopen waarbij het contract per maand opzegbaar is. Wanneer blijkt dat je te veel of te weinig belminuten, data of sms’jes hebt in je bundel dan is het mogelijk om je bundel aan te passen.

Voordelig en flexibel met een sim only abonnement

Wanneer je kiest voor een sim only abonnement is het mogelijk om je eigen telefoonnummer te behouden. Kies je sim only Lebara dan maak je gebruik van het netwerk van KPN. Zoals gezegd kun je een abonnement afsluiten voor een maand, voor een jaar of voor twee jaar. Hoe langer de looptijd van een sim only abonnement, hoe lager de maandelijkse kosten. Bij Lebara is het geen probleem om je belminuten, sms’jes of data per maand aan te passen. Je kunt ook kiezen voor extra opties die je uit- of aan zet wanneer je dat wilt. Je bent flexibel omdat je de bundel makkelijk kunt aanpassen en met een sim only abonnement ben je ook nog eens veel voordeliger uit.