Zaken Doen

Alles over zaken doen

Te weinig medewerkers op de werkvloer?

workforce-management

Je hebt het waarschijnlijk gehoord of gezien. Er zijn te weinig medewerkers op de werkvloer vanwege verzuim of een onvoldoende planning. Hoe komt dit? Is dit te voorkomen? Ja, met als belangrijkste tip: workforce management, workforce management is het ervoor zorgen dat er op elk moment de juiste hoeveelheid medewerkers zijn. Dit kan gedaan worden via het efficiënt roosteren. Hoe doe je dat? Dat kan je doen door onderzoek doen: Hoeveel medewerkers heb je nodig op de dag? Wie heb je nodig? Wie is er beschikbaar? Dit kan je bedrijf goed op weg helpen, maar het is niet het enige.

Motivatie van medewerkers

Medewerkers kunnen kiezen om niet naar werk te gaan vanwege lage motivatie of niet tevreden zijn met zijn roostering. Is er hier iets aan te doen? Zelfroosteren komt in gedachten. Wat is zelfroosteren? Met zelfroosteren kunnen medewerkers zelf kiezen wanneer ze werken met behulp van hun beschikbaarheid. Hierbij komen veel voordelen, medewerkers hebben betere motivatie en zijn minder vaak afwezig vanwege verzuim. Hoe bereik je dit? Met speciale software kan je dit gemakkelijk doen. Bij de lege plekken in het rooster kan je mails of sms’en sturen waarbij medewerkers zelf kunnen kiezen of ze die dag en tijd willen werken als voorbeeld.

Efficiënt plannen

Wat als er voor een specifieke dag nog steeds niet de juiste hoeveelheid werknemers zijn? Hierbij is het belangrijk om naar onderzoek te doen. Waarom willen werknemers niet op die dag en tijd werken? Wie is er wel en wie is er niet beschikbaar? Na onderzoek kom je vaak erachter dat er veel redenen zijn voor medewerkers om niet op specifieke dagen te komen. Bijv. ze vinden het druk, of op die dagen is er te veel werk. Met deze reacties is het handig om meer medewerkers in te nemen. Hierbij zie je hoe moeilijk het is om een bedrijf efficiënt te runnen, maar het is mogelijk.