Zaken Doen

Alles over zaken doen

Tips voor het laten inzamelen van je bedrijfsafval

bedrijfsafval inzamelen

Wil je het inzamelen van je bedrijfsafval op een goede manier laten verlopen? Beginnen met het verzorgen van een goede rolcontainer bij Bedrijfsafval.nl is alvast aan te raden. Daarnaast zijn er nog talloze andere zaken die je kan gebruiken om te zorgen dat je het inzamelen van je afval een stuk beter kan laten verlopen. De tips die we je hier geven gaan daarbij helpen. Daarmee maak je het een stuk beter mogelijk om alles op orde te hebben. Zo hoeft bedrijfsafval dus ook geen enkel probleem meer te vormen. Neem alles door.

De juiste containers

Het is belangrijk om voldoende ruimte te hebben om al het afval dat je produceert ook weg te gooien. Daarom is werken met Bedrijfsafval.nl om je afval in te zamelen een goed idee. Er kunnen altijd dagen zijn waarop je meer produceert dan normaal, maar door goed te monitoren zal je kunnen ontdekken hoeveel containers je over het algemeen nodig hebt. Let daarbij ook goed op de ledigingsfrequentie die de inzamelaar aanhoudt. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan. Het kan zijn dat sommige stromen zo groot zijn dat je ze vaker moet laten legen.

Het juiste contract afsluiten

Kijk ook naar de voorwaarden in het contract met de inzamelaar. Dat betekent dat je niet alleen naar het soort container, de frequentie van legen en de kosten kijkt. Kijk bijvoorbeeld ook naar zaken zoals de contractduur en de opzegtermijn. Dit geeft je de inzichten die je nodig hebt. Het is daarnaast ook belangrijk om naar de verschillende soorten milieutoeslagen te kijken die van toepassing op jouw bedrijf zijn. Het is ook belangrijk dat je bij een verhuizing naar een ander pand alles tijdig regelt met de inzamelaar. 

Iedereen erbij betrekken

Wanneer je aan de slag gaat met duurzaam inzamelen van afval, dan is het wel belangrijk dat iedereen hieraan meewerkt. Het is dus ook slim om te zorgen dat alle medewerkers op de hoogte zijn wat in welke container verzameld moet worden. Het is ook goed om te weten wanneer de inzamelaar langskomt zodat de container op tijd klaarstaat om te worden geleegd. Daarnaast is het ook belangrijk om de vorderingen goed te monitoren. Wanneer je kijkt of je wel vaak genoeg laat legen, of dat je juist ruimte overhoudt of tekort komt, dan kan je daarop handelen. Dit zorgt voor een beter en meer gestroomlijnd proces.