Zaken Doen

Alles over zaken doen

Waarom duurzaamheid?

waarom duurzaamheid

Steeds vaker hoor je het begrip duurzaamheid voorbij komen. Duurzaamheid is tegenwoordig erg belangrijk. Waarom duurzaamheid belangrijk is? Misschien als je beter weet wat duurzaamheid inhoudt en weet waarom het belangrijk is, is het ook makkelijk om je te houden aan betere en duurzamere acties. Je leest meer waarom duurzaamheid belangrijk is in dit artikel.

Duurzaamheid: wat is het?

Bij duurzaamheid gaat het erom dat mens, milieu en economie met elkaar in balans zijn. Op deze manier zorgen we dat de aarde niet uitgeput raakt en op langere termijn leeftijd blijft voor volgende generaties. Je kan dan ook zeggen dat duurzaamheid bedoeld is om de wereld langer mee te laten gaan.

Waarom duurzaamheid

De afgelopen jaren zijn de negatieve gevolgen van de mens op aarde steeds meer te voelen en te merken. Het klimaat verandert en dit zorgt voor extreme weersomstandigheden. Denk hierbij aan droogte, overstromingen maar ook stormen. De afgelopen jaren hebben we al kunnen zien wat de gevolgen zijn van een veranderend klimaat.

Als we met elkaar niks doen op de wereld, zal de temperatuur aan het einde van deze eeuw met maar liefst vier graden zijn toegenomen. De gevolgen kan je zien aan bijvoorbeeld het zeeniveau, voedselschaarste en meer onzekerheid. Waarom duurzaamheid dus belangrijk is? We moeten met elkaar actie ondernemen en ervoor zorgen dat de opwarming van de aarde wordt afgeremd of zelfs wordt stopgezet.

Verschillende Nederlandse steden doen mee aan plannen van verduurzaming. Maar toch kunnen landen pas echt resultaten behalen als ook ondernemingen zich inzetten voor duurzaamheid. Waarom duurzaamheid voor onderneming belangrijk is? De zakelijke sector is verantwoordelijk voor grote hoeveelheden aan CO-2 uitstoot. Hoe meer CO2 uitstoot hoe meer gevolgen er voelbaar zijn voor het klimaat.

Duurzaamheid brengt daarnaast ook allerlei voordelen met zich mee. Zo bespaart duurzaamheid op lange termijn veel geld. Waarom duurzaamheid vraagt om samenwerking? Je kan van elkaar leren en inspiratie opdoen. Maar je kan bijvoorbeeld ook samen doelen stellen en deze behalen.

Meer weten over waarom duurzaamheid? Neem dan een online kijkje bij het duurzame marketingbureau Ecoteers.