Zaken Doen

Alles over zaken doen

Waarom PHP developers vandaag de dag enorm belangrijk zijn

PHP developers zijn ontwikkelaars die worden gebruikt voor het ontwikkelen van dynamische webpagina’s. PHP stond vroeger voor Personal Home Page. De reden hiervoor is omdat het persoonlijke pagina’s op het internet aansturen. Vandaag de dag staat PHP voor Hypertext Preprocessor. Je kunt door middel van het gebruiken van PHP informatie bewerken en ophalen van de server. Het wordt veel gebruikt voor het aansturen van webshops, maar ook blogs. Voor de beginneling is PHP heel makkelijk om mee te werken, omdat het voldoende structuur bevat. 

Wat zijn de taken van PHP developers?

PHP developers ontwikkelen apps met behulp van de PHP taal. Dit doen zij vaak in opdracht voor klanten. Heeft een klant een bepaald idee, dan kan de PHP ontwikkelaar dit idee uitwerken en met het ontwikkelen beginnen. Is de app af dan is er ook onderhoud nodig. Als PHP developer is het dus zaak dat je ontwikkelt, implementeert, test en onderhoud. 

Waarom zou je een PHP developer willen worden?

Het werk in de PHP wereld ligt voor het oprapen. In Nederland, maar ook in buitenland is er veel vraag naar mensen met deze specifieke kennis. Daarnaast is PHP relatief een makkelijke taal om te leren. Ben je iemand die apps wilt ontwikkelen, testen en onderhouden dan is PHP zeker aan te raden om te gaan leren. PHP wordt veel gebruikt door websites. Maar liefst 8 op de 10 websites op internet maken er tegenwoordig gebruik van. En dit wereldwijd en in diverse branches. Ook handig om mee te krijgen is dat PHP open source is, wat betekent dat het continu bijgewerkt en verbeterd wordt.

Een voorbeeld van de werkzaamheden van PHP developers

Een goed voorbeeld van wat een PHP developer doet is het ontwikkelen van een CMS systeem. Een developer gaat het gesprek aan met de klant en kijkt wat de behoeften zijn. Daarna optimaliseert de developer het systeem verder. Vaak werken PHP developers samen met andere developers, marketeers en project managers.

Wat is het salaris van een PHP developer?

Ben je een beginnende PHP developer dan kun je rekening houden met een minimaal salaris van 2500 euro per maand. Voor 30% van de PHP developers met meerdere jaren ervaring geldt een salaris van tussen de 3000 en 4000 euro per maand. Dit kan oplopen tot zelfs 5000 euro of meer. Dit zijn bruto bedragen.

Hoe zit het met het arbeidsperspectief?

Het arbeidsperspectief voor PHP developers is vandaag de dag ontzettend gunstig. De verwachting is dat het in de toekomst nog beter wordt. Dat komt omdat de websites op internet per jaar in aantal blijven groeien. Qua doorgroeimogelijkheden is er ook van alles mogelijk. Als PHP developer kun je namelijk doorgroeien naar de functie van een project manager of een andere functie binnen het IT team van een bedrijf. 

Waar werkt een PHP developer zoal?

PHP developers kunnen net als Javascript developers in allerlei soorten bedrijven aan het werk gaan. Dat kunnen kleine IT bedrijven zijn, maar ook grote multinationals. In sectoren zoals overheid en gemeentes kom je de PHP developer ook vaak tegen. PHP is een zeer populaire programmeertaal en over de gehele wereld bekend.