Zaken Doen

Alles over zaken doen

Wat zijn velgen?

Velgen zijn onderdeel van een auto. Samen met de band en de wieldoppen vormen de velgen het wiel. Het zijn opvallende metalen frames, waar de band op gemonteerd zit. Velgen komen voor in heleboel verschillende soorten en maten, en het is daarom belangrijk dat u de juiste velgen voor uw auto kiest. Iets wat erg belangrijk is bij het kiezen van velgen is het materiaal waar ze van zijn gemaakt. Meest gebruikt zijn staal en lichtmetaal. Voor de Volkswagen Polo velgen is er keuze tussen originele en namaak. Vaak wordt er geadviseerd om voor de originele velgen te kiezen, omdat deze vaak goedkoper uitvallen.

Hoeveel kosten de velgen

De gemiddelde prijs van velgen variëren lichtelijk. Wat uiteraard meespeelt is of de velgen origineel zijn, of namaak, en of de velgen nieuw of tweedehands zijn.

Originele velgen worden aangeraden, omdat deze de rijprestaties en wegligging van de Volkswagen Polo bevorderen. Daarnaast zijn ze van hoogwaardig materiaal gemaakt en gaan ze lang mee, wat op den duur de onderhoudskosten voor uw Polo lager houdt. Deze originele velgen zijn zowel nieuw als tweedehands beschikbaar. Reken voor de velgen ongeveer 100-150 euro voor een set van vier.

Velgen in het onderhoud

Velgen worden snel vuil, wat niet heel erg gek is. Om uw velgen stralend en in optimale conditie te houden, adviseren wij ze ongeveer eens per twee weken schoon te maken. Vaker kan natuurlijk geen kwaad, maar is niet per se nodig. Schoonmaken is belangrijk om de corrosie van het metaal te vertragen, en schade aan de banden te voorkomen. Om de Volkswagen Polo velgen goed schoon te maken, is het belangrijk om dit niet te doen wanneer ze warm zijn. Laat ook hele heftige bijtende stoffen achterwege, of schoonmaakartikelen die het metaal van de velgen kunnen beschadigen. Gebruik water en speciaal schoonmaakmiddel voor de velgen om optimaal resultaat te behalen. Verder zijn penselen aan te raden voor het verwijderen van stof, gedemineraliseerd water voor het afspoelen van het schoonmaakmiddel (voor een streepvrij eindproduct), en een schone, droge doek om de velgen mee af te nemen.