Zaken Doen

Alles over zaken doen

Zo bespaar je op boodschappen

Door de inflatie hebben steeds meer mensen moeite met het betalen van hun vaste lasten. Heb je hier ook last van? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je tips om te besparen op je boodschappen. Ook als je nog geen problemen hebt met rondkomen is het slim om te besparen. Zo voorkom je dat je later geldproblemen krijgt.

Plan je boodschappen

Door je boodschappen te plannen bespaar je veel geld. Tijdens het plannen maak je een boodschappenlijstje. Dit verkleint de kans dat je impulsieve aankopen doet. Daarnaast kan je door het plannen van je boodschappen rekening houden met de aanbiedingen. Bekijk alleen de folders van winkels die dicht in de buurt zijn. Als je een grote afstand moet rijden met de auto kost het je alsnog veel geld. Je bent dan immers meer geld kwijt aan brandstof. Het is nog goedkoper als jij je boodschappen doet met de fiets. Je kunt makkelijk veel boodschappen meenemen op de fiets als je een voorrekje met krat en fietstassen hebt.

Koop producten met een korte houdbaarheidsdatum

In de supermarkt krijg je korting op producten met een korte houdbaarheidsdatum. Je hoeft echter niet alles meteen op te eten. Producten die je kunt invriezen kan je in de vriezer voor maximaal drie maanden bewaren. Als je groente hebt gekocht met een korte houdbaarheidsdatum kan je het eerst blancheren en daarna invriezen. Plak wel labels op de producten die je in de vriezer bewaard. Zo kan je makkelijk producten terugvinden. Je kunt ook op andere manieren producten met een korte houdbaarheidsdatum kopen. Dit kan onder andere via Foodello en Too Good To Go. Foodello is een online webshop waar je de producten koopt. Met de app Too Good To Go koop je een ‘magic box’ bij onder andere supermarkten, winkels en restaurants. Je weet van tevoren niet wat je krijgt.

 

Koop boodschappen op de markt

Je kunt flink geld besparen door boodschappen op de markt te kopen. In het algemeen is dit al goedkoper. Als je aan het einde van de dag naar de markt gaat is het nog goedkoper. Dit komt, doordat de marktverkoper van zijn producten af wilt. De volgende dag kan de marktverkoper het namelijk niet meer verkopen. Bij de kaaswagen kan je dan kazen aanschaffen, die officieel over datum gaan. In de praktijk kan je de harde kazen makkelijk nog één of zelfs twee weken gebruiken. Zachtere kazen moet je sneller opeten, omdat ze sneller bederven dan harde kazen. De producten van de visverkoopwagen moet je nog sneller opeten. Vis gaat namelijk sneller over datum. Dit geldt ook voor vlees. Je kunt het wel invriezen om de houdbaarheid te verlengen.

Zoals je leest is plannen erg belangrijk voor het besparen op boodschappen. Je plant niet alleen je boodschappen, maar plant ook wanneer je naar de markt gaat en wanneer je de producten met korte houdbaarheidsdatum gaat eten.

Meer verhalen