Zaken Doen

Alles over zaken doen

De beste kwaliteit dozen voor jouw producten!

Het is tegenwoordig steeds populairder dat mensen een eigen webshop opstarten of dat fysieke winkels overgaan op een webshop. Dit heeft meerdere redenen. Zo is het simpelweg goedkoper om een webshop te hebben doordat je geen fysiek pand hebt waarover je huur moet betalen. Een ander groot voordeel is dat een webshop veel meer bezoekers trekt en dus ook meer verkopen. Iedereen heeft tegenwoordig toegang tot het internet waardoor het erg eenvoudig is om gewoon lekker vanuit huis te bestellen wat je nodig hebt. In deze tekst lees je meer over de benodigdheden van het verzenden van producten. 

Hoe belangrijk is de juiste doos? 

Het klinkt misschien als een kleine bijzaak, maar wanneer je online producten verkoopt en deze dus ook moet opsturen, is het enorm belangrijk om de juiste verzenddoos te hebben. De reden dat dit zo belangrijk is komt doordat het pakketje in erg veel verschillende handen komt voordat het daadwerkelijk bij de klant aankomt. Dit zorgt er ook voor dat er meer kans is op eventuele beschadiging waardoor het dus essentieel is om goede verzenddozen te gebruiken. 

Wat is dan de juiste verzenddoos?

Er zijn erg veel diverse soorten verzenddozen die elk zijn eigen specialiteit heeft. Denk hierbij aan langwerpige dozen, vierkante dozen, bruine en witte dozen, de kartondikte en zo heb je nog veel meer praktische aspecten. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om te kijken naar het product dat je hierin wilt verzenden. Wat is het gewicht van het product? Is het product breekbaar? Hoe groot is het product?  Dit zijn drie belangrijke vragen die je jezelf moet afvragen. Na het beantwoorden van deze vragen kun je namelijk opzoek gaan naar de juiste dozen. Je gaat hierbij als eerst kijken wat de afmeting is van het product. Zorg er vervolgens voor dat je ongeveer 1cm speling hebt tussen het product en de doos. Zo kan de klant het product eenvoudig uitpakken en glijd die niet alle kanten op wanneer het pakketje onderweg is. Vervolgens ga je kijken naar de kwetsbaarheid van het product. Wanneer dit het geval is ga je natuurlijk voor dubbelgolf karton, dit biedt namelijk net wat meet bescherming. Ook is het slim om de doos te bedekken met bijvoorbeeld bubbeltjesplastic, dit voorkomt schade bij eventuele vallen of stoten. Verder is het belangrijk dat je nagaat wat het gewicht van je product is, en of de dozen die je wilt halen dit gewicht aan kan.