Zaken Doen

Alles over zaken doen

Zet producten in de spotlight met een enkelzijdig ledframe

Als je in je bedrijf een groot winkeloppervlak hebt voor de verkoop of als je producten zijn uitgestald in een showroom, is er een risico dat de klanten sommige producten over het hoofd zien. Dat is jammer, want dat gaat ten koste van een stuk omzet. Een enkelzijdig ledframe is dan een goede oplossing. Zo’n ledframe wordt aan een wand gemonteerd en er komt een textieldoek met de print van een product- of je bedrijfsreclame in te hangen. In het ledframe zit verlichting om het textieldoek met de reclameboodschap er echt uit te laten springen.

Waar wordt een enkelzijdig frame geplaatst?

Een enkelzijdig ledframe wordt aan de muur of aan het plafond bevestigd. Er bestaan verschillende profielen waar deze frames van worden gemaakt. Welke voor jouw winkel of showroom geschikt is, is afhankelijk van het soort verlichting dat gewenst is. Het bevestigen van een ledframe kan op 2 manieren: met een vaste bevestiging op de muur of met een beugel. Als je de constructie met de beugel gebruikt is het gemakkelijker om het textieldoek met de reclameboodschap te verwisselen. Een enkelzijdig ledframe is dan een investering waar je jarenlang plezier van kunt hebben.

Opties voor de verlichting

Bij enkelzijdige ledframes zijn er in principe 3 mogelijkheden voor de verlichting. Welke gebruikt wordt is afhankelijk van de grootte van het frame en van de gebruikseisen. Voor kleinere frames kan gebruik worden gemaakt van een powerled, die is weggewerkt in het frame. Grotere frames kunnen worden verlicht door een systeem met lichtunits en groothoeklenzen op de randen van de frames. Voor frames met een groot oppervlak wordt meestal een systeem gebruikt, waarbij het textieldoek aan de achterzijde wordt verlicht door een aantal leds. Bij de lichtunit met groothoeklenzen en de verlichting vanaf de achterzijde kan het licht worden gedimd.

Kleur van de ledframes

In veel gevallen zal een ledframe een neutrale kleur moeten hebben, zodat de aandacht niet van de reclameboodschap wordt geleid. Vanwege die reden worden de frames standaard voorzien van een coating in de kleuren wit, zwart of zilver. Het is echter mogelijk om de frames in elke RAL kleur te laten maken. Dat kan een optie zijn als je in je bedrijf alle bedrijfskleuren consequent wilt doorvoeren op de inrichting. Onafhankelijk van de gekozen kleuren wordt er 2 jaar garantie gegeven op defecten aan de ledframes.