Zaken Doen

Alles over zaken doen

Problemen in de autowereld

Iets wat veel mensen de afgelopen jaren opmerken, is hoe populair het kopen van tweedehands auto’s is geworden, ongeacht of het met opzet of uit wanhoop was. Veel mensen kopen nu tweedehands auto’s van individuele verkopers of van bedrijven zoals Autotrack, die ook een relatief grote verandering hebben gezien in de prijzen van tweedehands auto’s op hun websites. Hoewel dit betekent dat de huidige oude auto’s van mensen meer waard zijn, betekent het ook dat het door de inflatie in de markt steeds moeilijker is geworden om een ​​tweedehands auto te kopen die niet extreem duur is.

Hoger dan ooit

Met de situatie rond tweedehands auto’s is de prijsstijging meer geweest dan de meesten zich kunnen voorstellen. Bedrijven zoals Autotrack zagen tijdens de pandemie een gemiddelde prijsstijging van 30%, waardoor sommige modellen hun tweedehands versies verkochten voor bijna dezelfde prijs of hoger dan de nieuwe versie. Omdat de pandemie echter een tekort aan autoproductie veroorzaakte, hadden de meeste mensen die zo snel mogelijk een auto nodig hadden geen andere keuze dan tegen deze hoge prijzen te kopen. De prijzen beginnen langzaam te stabiliseren, maar het zal enige tijd duren voordat de markt terugkeert naar zijn vroegere stabiliteit na de schade veroorzaakt door de pandemie.

De mogelijke oorzaken

Er zijn meerdere redenen die leiden tot de inflatie van tweedehands autoprijzen. De eerste en belangrijkste reden komt voort uit de Covid-19 pandemie die de economie verwoestte. Tekorten van meerdere bedrijven voor onderdelen      zoals chips en motoronderdelen bracht in een groot tekort aan nieuwe auto’s. Dit betekende dat mensen die een nieuwe auto wilden kopen, in de rij moesten wachten, wat soms wel een jaar duurde. Dit dwong de meeste mensen om als alternatief voor tweedehands auto’s te kiezen, waardoor de vraag enorm toenam. Met de toename van de vraag kwamen de hoge inflatie nummers op de markt voor tweedehands auto’s.