Zaken Doen

Alles over zaken doen

Beleggen in vastgoed verschillende tips

vastgoed

Een passief inkomen zonder een groot kapitaal te investeren? Als dit jouw als muziek in de oren klinkt is dit artikel echt iets voor jou. Het klinkt allemaal heel mooi, maar hoe werkt her nou precies.

Ik begin met het uitleggen wat beleggen in vastgoed nou precies is. Als je belegt in vastgoed, investeer je in onroerend goed, dit houdt in dat je investeert in zowel de grond als de eventuele bebouwing hierop. Het doel hiervan is rendement behalen, en meer verdienen dan dat je hebt geïnvesteerd.

Beginnen bij 0

Om te beginnen is het belangrijk om te weten waar je in wilt gaan beleggen. Je moet kijken naar hoe het pand op de grond eruit ziet, kijk naar de omgeving, hoe ziet die eruit, staat het pand op een goede locatie. Kijk in welke staat het pand en de grond verkeren, is er nog veel werk aan bijvoorbeeld. Een belangrijke factor bij de aankoop van je vastgoed is de omgeving. Kijk naar wat de huurprijs is van panden in de buurt, en of jij deze kan matchen met jouw financiële situatie. Wellicht zijn er in jouw buurt speciale regelgevingen met betrekking tot het verhuren van panden.

hypotheek vastgoed

Trek een plan

Weet waar je aan begint. Probeer een volledig plan te trekken voordat je ook al maar begint aan vastgoed. Kijk vooruit naar eventuele complicaties die je kan tegenkomen in de toekomst. Beleggen zonder plan is niet slim.

Financiering

Hoogstwaarschijnlijk heb jij een hypotheek voor vastgoed nodig. Heel weinig mensen hebben als starter al het kapitaal om te beginnen te beleggen in vastgoed. Daarom moet jij waarschijnlijk naar de bank, en de bank vragen om een vastgoed hypotheek. Deze vastgoed hypotheek zorgt ervoor dat jij voldoende kapitaal hebt om te beginnen. Belangrijk is om te kijken naar de looptijd van de lening. De hypotheek van vastgoed loopt vaak 20 jaar. Denk hier ook aan bij het maken van je plan.