Zaken Doen

Alles over zaken doen

Litecoin is hot en dat weten meer mensen. Er wordt sinds een aantal maanden steeds meer in Litecoin geïnvesteerd en waarom zou jij die kans niet pakken? In dit artikel ga ik je vertellen waarom het verstandig is om Litecoin via Bitvavo te kopen. 

Bij Litecoin is er net als Bitcoin een schaarste ingebouwd en op een gegeven moment zullen alle Litecoins gemined zijn. Er kunnen in totaal 84 miljoen Litecoin gemined wordt en het zal tot minimaal 2070 duren voordat deze tokens zijn gemined. Voordeel is wel dat er vier keer zoveel Litecoins kunnen bestaan tegenover de Bitcoin.

Bij Litecoin wordt er een andere algoritme gebruikt om de coins te delven en het grootste verschil met Bitcoins is dat het bij Litecoins Scrypt gebruikt wordt. Voor de Scrypt methode is er minder rekenkracht nodig en daarnaast kun je met dit algoritme nog andere Altcoins gemined worden.

Daarnaast kunnen de transactie bij Litecoin veel sneller bevestigd worden dan bij de Bitcoin en hierdoor kunnen er dus meer en sneller transacties plaatsvinden, omdat de blocks vier keer zo snel gegenereerd kunnen worden dan bij BTC.

Bij BTC duurt dit ongeveer 10 minuten en bij LTC slechts 2.5 minuten. Als de Bitcoin deze snelheden zou willen evenaren dan zouden er codewijzigingen moeten plaatsvinden in het netwerk.

Litecoin kopen bij Bitvavo

Bij Bitvavo is het mogelijk Litecoin te kopen. Wij zijn erg te spreken over Bitvavo. Het bedrijf laat een betrouwbare indruk achter en de mogelijkheid om meerdere cryptomunten op 1 plek veilig op te slaan is zeer interessant.  De aanbieder wil uitblinken in gemak en daar slaagt het naar onze mening uitstekend in.