Zaken Doen

Alles over zaken doen

Online Ethereum wallet en handelen

Ethereum (ETH) is een ‘oplossing’ binnen de blockchain. Ethereum biedt een versimpelde manier om op het blockchain platform een programma te schrijven. Ethereum heeft dus absoluut niet de bedoeling om als ‘munt of betaalmiddel’ te fungeren, zoals de Bitcoin wel bedoeld is.

ETH is eigenlijk een soort JAVA, maar dan op de blockchain. Je hebt wellicht al gelezen of gehoord dat mensen Ethereum kopen, echter klopt dit niet. Ze kopen dan namelijk Ether(ETH), dit is de token achter Ethereum.

Waar kun je Ethereum (ETH) kopen?

Ethereum is een van de ‘oudere’ cryptoprojecten en ook al tijden de nummer 2 achter Bitcoin. Hierdoor wordt Ethereum breed gedragen en dit betekent dat je zeer eenvoudig Ethereum kopen kunt. Daarnaast heb je ook de beschikking over je eigen Ethereum wallet.

De makkelijkste optie is hierbij een Nederlandse aanbieder zoals Bitvavo. Hier kun je gemakkelijk Ethereum kopen met euro’s via iDeal. Het is een betrouwbare aanbieder en de site is ook nog eens heel veilig. Bitvavo zorgt ervoor dat je cryptovaluta nooit online staat opgeslagen. De opslag is ‘cold’ wat wil zeggen dat het offline staat en dit doet het risico op hacks drastisch afnemen.